Spørsmål og svar

Lurer du på noe du ikke får svar på? Ta kontakt på hello@pafyll.com

Tjenesten

Hva er På(fyll)?

På(fyll) er en tjeneste som gjør det enklere for deg å leve mer miljøvennlig ved å redusere bruken av engangsplast. Vi leverer hverdagsprodukter, som for eksempel såpe fra kjentemerkevarer som Lano, Klar, Zalo og OMO, som du trenger i gjenbrukbare beholdere hjem på døra. Når du trenger påfyll, bestiller du enkelt nytt, og vi henter de tomme beholderne når vi leverer påfyllet, rengjør dem, fyller på og bruker de igjen. Litt sånn som melkemannen.

Hvordan fungerer På(fyll)?

På(fyll) fungerer slik at du bestiller de hverdagsproduktene du trenger til rengjøring og personlig pleie. Vi leverer produktene hjem til deg i beholdere som kan brukes om og om igjen. Produktene leveres på spesialdesignede beholdere på 900 ml eller 2100 ml, avhengig av produkt. Når du trenger påfyll, henter vi beholderne, rengjør dem, fyller på og leverer på nytt.

Hva menes med På(fyll)?

Vi kalte tjenesten På(fyll) fra det å fylle på og påfyllet i seg selv. Ordet “på” indikerer også at beholderne er enkle å stable og bruke på nytt. Målet vårt er å levere hverdagsprodukter på en enkel og mer bærekraftig måte, og gjøre gode valg litt mer tilgjengelig. På sikt håper vi å kunne levere påfyll av alt du bruker mye av i hjemmet.

Hvem står bak På(fyll)?

På(fyll) er et resultat av samarbeid mellom Orkla, Æra og Bakken & Bæck. Sammen ønsket selskapene å gjøre det enklere å leve mer miljøvennlig og redusere bruken av engangsplast., uten å kutte produktene du trenger i hverdagen.

Ønsker du å bli bedre kjent med På(team)? Bli kjent med grunnlegger og COO, Bård Bringsrud Svensen.

Produkter

Hvilke produkter tilbyr På(fyll)?

Per i dag tilbyr vi produkter fra kjente norske merkevarer som Zalo, Lano, Omo og Klar. Dette er produkter for rengjøring, klesvask og håndvask som virker godt, dufter godt og føles godt. På sikt håper vi å kunne tilby alle dine husholdningsfavoritter.

Kommer det flere produkter?

Det korte svaret er: Ja! Vi er fortsatt i startsfasen og vi startet med Zalo, Lano, Omo og Klar, men vil kunne tilby flere produkter fremover. Har du noen spesifikke ønsker? Send de til oss i en mail eller på sosiale medier.

Hvorfor har dere ikke parfymefrie produkter?

Dette er noe vi ønsker å tilby og som vi jobber med kunne tilby på sikt. Selv om våre beholdere skylles og vaskes grundig når de kommer tilbake, kan det finnes spor av parfyme. Mange som bruker parfymefrie produkter gjør det fordi de er allergiske mot nettopp parfyme. Derfor må vi være helt sikre på at vi finner en god løsning slik at de som ikke tåler parfyme trygt kan kjøpe parfymefritt påfyll.

Her må vi teste og utforske en del på hvordan vi løser det. Derfor vet vi ikke når vi kan tilby det enda.

Beholderen

Hva er en På(fyll)-beholder?

En På(fyll)-beholder er en gjenbrukbar beholder (900 ml og 2000 ml) med skrukork. De er enkle å helle fra, enkle å oppbevare og laget for å brukes igjen og igjen i mange år framover. Beholderne er også desegnet slik at de enkelt kan stables på ulike måter og er brukervennlige.

Vi bygger opp et system som gjør det mulig å bruke beholderne i mange år fremover. Det betyr at disse kun er til låns, og vi trenger de tilbake for å få systemet til å fungere.

I denne artikkelen kan du lese mer om designet og tanken bak beholderen..

Hva kan brukes som dispenser?

I hverdagen anbefaler vi at du bruker mindre flasker som du har fra før, for eksempel en håndsåpedispenser. Husk imidlertid å rengjøre dispenseren før du fyller på nye produkter. Våre beholdere er laget slik at du lett kan fylle produktene over på pumpe- eller sprayflasker.

Innholdet i På(fyll)-beholderen heller du enkelt og greit over i mindre dispensere som du kan ha stående framme. Kanskje har du allerede noen fine dispensere hjemme som du kan gjenbruke? Beholderen kan du rydde vekk til du trenger å fylle dispenseren på nytt.

I løpet av høsten 2023 vil vi kunne tilby På(fyll) dispensere.

Hva er beholderen laget av?

Selve beholderen er laget av High Density Polyethylene (HDPE) mens korken er laget av Polypropylene (PP).

Bestilling

Hvordan bestiller man På(fyll)?

Du bestiller de produktene du trenger fra oss. Vi leverer produktene i våre spesialdesignede, gjenbrukbare beholdere (900 ml eller 2000 ml) hjem til deg. Når du trenger påfyll, henter vi beholderne samtidig som vi leverer påfyllet, rengjør dem, fyller på og leverer på nytt.

Betaling

Hvordan betaler man for På(fyll)?

Du kan raskt og enkelt betale med Vipps for alt du bestiller. Vi mener det ikke skal koste mer å leve mer bærekraftig. Derfor ligger prisene våre på samme nivå som tilsvarende produkter i dagligvarebutikker.

Pris

Hvordan er På(fyll) priset?

Vi mener det ikke skal være dyrt å leve mer bærekraftig. Vi har ikke som mål å være billigst, men vi skal tilby fornuftige priser og vi jobber hele tiden med å ligge på ca samme nivå som andre dagligvarebutikker. Siden har vi en sirkulærtjeneste, noe som betyr at vi ikke bare leverer produkter til deg, men også samler inn og bruker tomme beholdere på nytt, blir det også en tilleggskostnad som våre konkurrenter kanskje ikke har. Vi gjør vårt beste for å ta på oss denne kostnaden, slik at du som kunde ikke skal betale for det.

Hva koster På(fyll)?

Prisene våre ligger på omtrent samme nivå som tilsvarende produkter i dagligvarebutikker.

Levering/henting

Hvordan leveres/hentes beholderne?

På(fyll)-beholderne leveres hjem til deg, på dørmatta eller i postkassa. Når du trenger påfyll, skanner du QR-koden på beholderen og gjør bestillingen direkte på nett. Du kan bruke pappesken du mottok påfyllet i for retur. Vi henter beholderne der du fikk levert På(fyll). Produktene leveres og hentes gjennom Helthjem, som leverer til fastlands-Norge 6 dager i uka, og i enkelte områder også på søndager. Alle forsendelser med Helthjem har sporing, slik at du kan følge pakken hele veien. Du vil få en e-post fra oss når produktene er levert.

Du kan lese mer om På(fyll)s leveranser her

Må jeg være hjemme når På(fyll) blir levert?

Nei, du trenger ikke å være hjemme for å motta eller returnere På(fyll) beholderne. Faktisk henter vi de tomme beholderne og leverer nye helt kontaktløst.

Hva koster frakt?

Du får gratis frakt ved bestilling over 349 kroner. For enkeltbestillinger koster det 39 kroner for levering. Returer er alltid gratis.

Hva gjør jeg hvis bestillingen min ikke har kommet?

Din bestilling leveres på dørmatta di eller i postkassa, avhengig av hva slags bolig og nabolag du bor i. Sjekk derfor at adressen du har oppgitt stemmer, og sjekk både postkassa og dørmatta. Hvis bestillingen ikke er levert, kan du kontakte Helthjem kundeservice på +47 400 64 009.

Bærekraft

Hvordan er På(fyll) mer bærekraftig enn engangsbruk av plast?

Det å kjøpe På(fyll) betyr et betydelig lavere fotavtrykk sammenlignet med tradisjonelle handlemåter. Du reduserer bruken av engangsplast. Studier vi har gjort sammen med forskningsmiljøet NORSUS viser at du sparer så mye som opptil 80 % av klimabelastningen ved å fylle opp produkter via På(fyll) fremfor å kjøpe disse i butikken i engangsemballasje.

Men går ikke vinninga opp i spinninga med tanke på transport?

Vi jobber kontinuerlig med hvordan vi kan gjøre tjenesten enda bedre og mer miljøvennlig. Vi har derfor valgt å levere produktene gjennom Helthjem, en allerede eksisterende kollektivtransport for pakkesendinger som leverer aviser, tidsskrifter og pakker rundt om i hele landet. På denne måten belaster vi ikke miljøet noe mer.

Sirkulærøkonomi

Hva mener dere med at På(fyll) er en sirkulær tjeneste?

På(fyll) er en sirkulær tjeneste ettersom produktene leveres i gjenbrukbare beholdere, som er laget slik at de enkelt kan brukes igjen og igjen. Når de er utslitt kan de resirkuleres og dermed kan bli nye beholdere. Slik sikrer vi plastens nesten evige liv og hjelper deg å redusere bruken av engangsplast.

Her kan du lese mer om sirkulærøkonomi.