Spørsmål og svar

Lurer du på noe du ikke får svar på? Ta kontakt på help@pafyll.com

Tjenesten

Hva er På(fyll)?

På(fyll) er en tjeneste som gjør det enklere for deg å leve mer miljøvennlig ved å redusere bruken av engangsplast. Vi leverer hverdagsprodukter fra kjente merkevarer som Lano, Klar, Milo, Zalo og OMO i gjenbrukbare beholdere hjem på døra. Når du trenger påfyll, bestiller du enkelt nytt, og vi leverer nytt på(fyll), henter de tomme beholderne, rengjør dem, fyller på og bruker de igjen. Litt sånn som melkemannen.

Hvordan fungerer På(fyll)?

På(fyll) fungerer slik at du bestiller de hverdagsproduktene du trenger til rengjøring og personlig pleie. Vi leverer produktene hjem til deg i beholdere som kan brukes om og om igjen. Produktene leveres på spesialdesignede beholdere på 0,9 l eller 2 l, avhengig av produkt. Når du trenger påfyll, henter vi beholderne, rengjør dem, fyller på og leverer på nytt.

Hva menes med På(fyll)?

Vi kalte tjenesten På(fyll) fra det å fylle på og påfyllet i seg selv. Ordet “på” indikerer også at beholderne er enkle å stable og bruke på nytt. Målet vårt er å levere hverdagsprodukter på en enkel og mer bærekraftig måte, og gjøre gode valg litt mer tilgjengelig. På sikt håper vi å kunne levere påfyll av alt du bruker mye av i hjemmet.

Hvem står bak På(fyll)?

På(fyll) er et resultat av samarbeid mellom Orkla, Æra og Bakken & Bæck. Sammen ønsket selskapene å gjøre det enklere å leve mer miljøvennlig og redusere bruken av engangsplast, uten å kutte produktene du trenger i hverdagen.

Ønsker du å bli bedre kjent med På(team)? Bli kjent med grunnlegger og COO, Bård Bringsrud Svensen.

Produkter

Hvilke produkter tilbyr På(fyll)?

Per i dag tilbyr vi produkter fra kjente norske merkevarer som Zalo, Lano, Omo, Milo og Klar. Dette er produkter for rengjøring, klesvask og håndvask som virker godt, dufter godt og føles godt. På sikt håper vi å kunne tilby alle dine husholdningsfavoritter.

Kommer det flere produkter?

Det korte svaret er: Ja! Vi er fortsatt i startfasen og vi startet med Zalo, Lano, Omo og Klar, men vil kunne tilby flere produkter fremover. Vi har akkurat fått på plass Milo for ullvask. Har du noen spesifikke ønsker? Send de til oss i en mail eller på sosiale medier.

Hvorfor har dere ikke parfymefrie produkter?

Dette er noe vi ønsker å tilby og som vi jobber med kunne tilby på sikt. Selv om våre beholdere skylles og vaskes grundig når de kommer tilbake, kan det finnes spor av parfyme. Mange som bruker parfymefrie produkter gjør det fordi de er allergiske mot nettopp parfyme. Derfor må vi være helt sikre på at vi finner en god løsning slik at de som ikke tåler parfyme trygt kan kjøpe parfymefritt påfyll.

Her må vi teste og utforske en del på hvordan vi løser det. Derfor vet vi ikke når vi kan tilby det enda.

Beholderen

Hva er en På(fyll)-beholder?

En På(fyll)-beholder er en gjenbrukbar beholder (0,9 l og 2 l) med skrukork. De er enkle å helle fra, enkle å oppbevare og laget for å brukes igjen og igjen i mange år framover. Beholderne er også designet slik at de enkelt kan stables på ulike måter og er brukervennlige. I denne artikkelen kan du lese mer om designet og tanken bak beholderen.

Vi bygger opp et system som gjør det mulig å bruke beholderne i mange år fremover. Det betyr at disse kun er til låns, og vi trenger de tilbake for å få systemet til å fungere.

Hva er beholderen laget av?

Selve beholderen er laget av High Density Polyethylene (HDPE) mens korken er laget av Polypropylene (PP). Begge materialene lar seg godt resirkulere og vi vil derfor kunne bruke disse materialene igjen selv når beholderen blir utslitt og må erstattes

Hvordan fyller dere på På(fyll)-beholderen?

Vår tappelinje kan tilpasses til de størrelsene og behovene som vi har, alt etter hvor stor etterspørsel det er på produktet. Vi mottar alle produkter fra produsenten i industriell ombruksemballasje (Intermediate bulk container, IBC) på 1.000 liter og fyller direkte fra disse over på våre beholdere. Det vil si at vi for eksempel kan fylle på over 1000 På(fyll)-beholdere med Zalo med en dunk.

Disse store dunkene sendes til vask og gjenbruk i et industrielt system, allá EUR-pall systemet. Dette er industriell emballasje det brukes mye av i industrien til mellomlagring eller transport av diverse flytende produkter. De tappes direkte fra tappeanlegget til produsenten. På sikt er det ingenting i veien for at vi kan koble oss direkte på produsent, dersom volum og skala kan forsvare den tilleggsinvesteringen det vil kreve.

Her kan du lese mer om hvordan På(fyll) fungerer og se en liten film av vår verdikjede.

Dispenser

Hva kan brukes som dispenser?

I hverdagen anbefaler vi at du bruker mindre flasker som du har fra før, for eksempel en håndsåpedispenser. Husk imidlertid å rengjøre dispenseren før du fyller på nye produkter. Våre beholdere er laget slik at du lett kan fylle produktene over på pumpe- eller sprayflasker.

Innholdet i På(fyll)-beholderen heller du enkelt og greit over i mindre dispensere som du kan ha stående framme. Kanskje har du allerede noen fine dispensere hjemme som du kan gjenbruke? Beholderen kan du rydde vekk til du trenger å fylle dispenseren på nytt.

Vinteren 2023/2024 vil vi kunne tilby På(fyll)-dispensere.

Hva er en evighetsdispenser?

Vi kaller dem evighetsdispensere fordi de er utviklet med tanke på alle aspekter i hele livsløpet til dispenserne.

Vi har allerede infrastrukturen som gjør det enkelt å levere og hente varer hjemme hos deg. La oss dra nytte av denne sirkulære løsningen for å gjøre hjemmepåfyllinger enklere. Våre dispensere og systemet vi har etablert gjør det mulig for oss å erstatte deler som går i stykker. Det betyr at det funksjonelt sett ikke er nødvendig for deg å kjøpe en ny dispenser.

Her kan du lese mer om tanken bak våre På(fyll)-dispensere

Hva er dispenserne laget av?

Våre dispensere er laget av det samme som vår På(fyll)-beholder. Selve dispenseren er laget av Low Density Polyethylene (LDPE), mens toppen er laget av Polypropylene (PP). Begge materialene lar seg godt resirkulere og vi vil derfor kunne bruke disse materialene igjen selv når dispenseren blir utslitt og må erstattes.

Hva slags dispensere kan jeg kjøpe fra På(fyll)?
  Vi har utviklet 5 ulike dispensere.
  • Klemmeflaske: En dispenser perfekt til dusjsåpe eller sjampo. Flasken er enkel å bruke med et lokk man flipper opp på siden ved å trykke det ned.
  • Sprayflaske: Kan brukes til rengjøringsmidler som for eksempel Klar kjøkkenspray eller andre rengjøringsmidler du vil ha på sprayflaske. Enkel å fylle og bruke.
  • Spruteflaske: En dispenser perfekt til oppvaskmiddel som Klar og Zalo. Flasken har en tut som dras opp for å åpnes og trykkes ned for å lukkes. Enkel å fylle på uten å søle.
  • Doseringsflaske: Denne dispenseren er tenkt til bruk av flytende vaskemidler til tøyvask, som OMO, Klar og Milo. Flasken er en klemmeflaske som du klemmer to ganger på for å få en riktig dosering.
  • Såpedispenser: Vår såpedispenser er en pumpeflaske til håndsåpe, som Lano og Klar. Såpedispenseren gir en perfekt dosering av håndsåpe uten søl. Designet for enkel påfylling uten søl.
Hva er etikettene til dispenserne laget av?

Etikettene er også laget av polyetylen. De vi tester ut nå er faktisk i en resirkulert kvalitet av dette materialet. Polyetylen er et fint materiale å resirkulere med dispenserflaskene da de er i samme materiale.

Dispenseren ble ødelagt, hva gjør jeg nå?

Det hender at ting går i stykker. Hvis det skjer, ta kontakt med oss på mail, så hjelper vi deg. Våre dispensere og systemet vi har etablert gjør det mulig for oss å erstatte deler som går i stykker. Det betyr at det funksjonelt sett ikke er nødvendig for deg å kjøpe en ny dispenser.

Bestilling

Hvordan bestiller man På(fyll)?

Første gang du bestiller På(fyll) gjør du det via nettsiden vår. Du legger produktene du trenger i handlekurven, når du er klar trykker du på gå til kassen, oppretter kontoen din og betaler.

Når bestiller jeg mer På(fyll)?

Når du har fylt på dispenseren din og På(fyll)-beholderen er tom, skanner du enkelt og greit QR-koden på beholderen for å bestille påfyll og for henting av den tomme beholderen. Da har du fortsatt såpe igjen i dispenseren din, slik at du rekker å få nytt påfyll i god tid.

Betaling

Hvordan betaler man for På(fyll)?

Du kan raskt og enkelt betale med Vipps for alt du bestiller.

Jeg har en rabattkode. Hvordan legger jeg den til?

Når du skal betale. Klikk på linjen under “Din bestilling”. Der skal det stå “Rabatt”. Klikk på den og “Legg til”. Så skal det bare være å legge inn rabattkoden.

Pris

Hvordan er På(fyll) priset?

Vi har ikke som mål å være billigst, men vi skal tilby fornuftige priser og vi jobber hele tiden med å ligge på ca samme nivå som andre dagligvarebutikker. Siden vi er en sirkulærtjeneste, noe som betyr at vi ikke bare leverer produkter til deg, men også samler inn og bruker tomme beholdere på nytt, blir det også en tilleggskostnad som våre konkurrenter kanskje ikke har. Vi gjør vårt beste for å ta på oss denne kostnaden, slik at du som kunde ikke skal betale for det.

Du kan lese mer om hvordan vi er priset i denne artikkelen

Hva koster På(fyll)?

Prisene våre ligger på omtrent samme nivå som tilsvarende produkter i dagligvarebutikker.

Levering og henting

Hvordan leveres/hentes beholderne?

På(fyll)-beholderne leveres hjem til deg, på dørmatta eller i postkassa. Når du trenger påfyll, skanner du QR-koden på beholderen og gjør bestillingen direkte på nett. Du kan bruke pappesken du mottok påfyllet i for retur. Vi henter beholderne der du fikk levert På(fyll).

Produktene leveres og hentes gjennom HeltHjem, som leverer til fastlands-Norge 6 dager i uka, og i enkelte områder også på søndager. Alle forsendelser med HeltHjem har sporing, slik at du kan følge pakken hele veien. Du vil få en e-post fra oss når produktene er levert.

Her kan du lese mer om levering av På(fyll)

Må jeg være hjemme når På(fyll) blir levert?

Nei, du trenger ikke å være hjemme for å motta eller returnere På(fyll) beholderne. Faktisk henter vi de tomme beholderne og leverer nye helt kontaktløst.

Hva koster frakt?

Du får gratis frakt ved bestilling over 295 kroner. For enkeltbestillinger koster det 39 kroner for levering. Returer er alltid gratis.

Leverer dere over hele Norge?

Din bestilling leveres på dørmatta di eller i postkassa, avhengig av hva slags bolig og nabolag du bor i. Sjekk derfor at adressen du har oppgitt stemmer, og sjekk både postkassa og dørmatta. Hvis bestillingen ikke er levert, kan du kontakte HeltHjem kundeservice på +47 400 64 009.

Bærekraft

Hvordan er På(fyll) mer bærekraftig enn engangsbruk av plast?

Det å kjøpe På(fyll) betyr et betydelig lavere fotavtrykk sammenlignet med tradisjonelle handlemåter. Du reduserer bruken av engangsplast. Studier vi har gjort sammen med forskningsmiljøet NORSUS viser at du sparer så mye som opptil 80 % av klimabelastningen ved å fylle opp produkter via På(fyll) fremfor å kjøpe disse i butikken i engangsemballasje.

Her kan du lese et sammendrag av forskningsrapporten.

Men går ikke vinninga opp i spinninga med tanke på transport?

Vi jobber kontinuerlig med hvordan vi kan gjøre tjenesten enda bedre og mer miljøvennlig. Vi har derfor valgt å levere produktene gjennom HeltHjem, en allerede eksisterende kollektivtransport for pakkesendinger som leverer aviser, tidsskrifter og pakker rundt om i hele landet. På denne måten belaster vi ikke miljøet noe mer.

Sirkulærøkonomi

Hva mener dere med at På(fyll) er en sirkulær tjeneste?

På(fyll) er en sirkulær tjeneste ettersom produktene leveres i gjenbrukbare beholdere, som er laget slik at de enkelt kan brukes igjen og igjen. Når de er utslitt kan de resirkuleres og dermed kan bli nye beholdere. Slik sikrer vi plastens nesten evige liv og hjelper deg å redusere bruken av engangsplast.

Her kan du lese mer om sirkulærøkonomi.