Dosering

Live action

Bestiller du vaskemiddel fra På(fyll), får du levert en På(fyll)-som rommer 2000ml hjem på dørmatta di. Det tilsvarer ca. 3 flasker med vaskemiddel.

Hvis du synes 2l høres mye ut, så tenk heller at vaskemiddel er noe du alltid har bruk for. På(fyll)-beholderne har skrukork og er lette å helle fra uten å søle. De er også lette å stable, oppbevare og gjenbruke i mange år. På den måten reduserer du mengden plastavfall, selv om du fortsatt bruker favorittproduktene dine.

Hvor mye du trenger å bestille avhenger av hvor mange det bor i husstanden og hvor ofte du vasker klær.

Smart med egne dispensere

Det kan være smart å helle vaskemiddelet over i en mindre dispenser, som du kan ha stående ved vaskemaskinen. På(fyll)-beholderen kan du stue vekk til neste gang du trenger å fylle på dispenseren. Det samme gjelder med for eksempel håndsåpe og kjøkkenspray.

Riktig dosering av vaskemiddel er viktig

Bruker du for mye vaskemiddel?

Visste du forresten at mange bruker for mye vaskemiddel i vaskemaskinen når de vasker klær? Det er nemlig ikke så mye som skal til. Klærne blir ikke renere av å bruke mye såpe. Dessuten bruker moderne vaskemaskiner mindre vann enn eldre modeller, og dermed trenger du også mindre vaskemiddel. Faktisk er overdosering av vaskemiddel skadelig for både vaskemaskinen, tørketrommelen og miljøet. Rester av vaskemiddel kan dessuten virke irriterende på huden og forårsake eksem.

Ettersom dagens vaskemaskiner bruker mindre vann enn før, blir det vanskelig å skylle bort vaskemiddelet hvis det er for mye av det. Det blir da sittende igjen usynlige rester av vaskemiddel i klærne, som igjen kan skade tørketrommelen på sikt.

Gjør det derfor til en vane å følge anbefalt doseringsmengde av vaskemiddel i stedet for å ta det på øyemål.

Andre artikler

 • Sirkulær økonomi er løsningen
  Sirkulær økonomi er løsningen
  Bærekraft
 • Bård
  Bård
  Om På(fyll)
 • Hvordan funker det?
  Hvordan funker det?
  Hva er På(fyll)

Handle våre produkter

 • Såpe
  Såpe
 • Rengjøring
  Rengjøring
 • Tøyvask
  Tøyvask

Gratis frakt på bestillinger over 349 NOK