Vår historie – vårt mål

Live action

Vi i På(fyll) har gjort det til vår oppgave å takle en av de største utfordringene for fremtidens forbrukermarked: den stadig voksende haugen med plastavfall.

På(fyll) ble opprinnelig startet som et partnerskap i 2019, med et team fra de tre visjonære selskapene ÆRA, Bakken & Bæck og Orkla Home & Personal Care (OHPC). Sammen så de muligheten til å skape en løsning for å løse problemet med en stadig økende bruk av engangsplast.

Hvert år genereres over 350 millioner tonn plastavfall. Over 60 % av det kommer fra forbruksvarer og emaballasje, og kun 9 % av plastavfallet resirkuleres. I Norge er vi blant de med høyest forbruk per innbygger. Derfor må vi endre vårt forbruksmønster, og det så fort som mulig. Derfor trenger vi flere sirkulære tjenester.

Vår visjon: Zero waste tilgjengelig for alle i Norden

Vårt mål om å gjøre zero waste-livsstilen enkel og mer tilgjengelig for alle i Norden er en ambisiøs målsetning, men vi mener også at det er helt nødvendig for at vi skal kunne møte utfordringene knyttet til klima og miljø.

Vår misjon: Verdi i hver eneste pakke

For å realisere denne visjonen tilbyr vi produkter du allerede elsker og bruker, i beholdere som kan brukes igjen og igjen. På(fyll) gir dermed alle muligheten til å ta aktive skritt mot en mer bærekraftig fremtid.

Slik startet det

I 2018 gikk nyhetene om hvalen med magen full av plast, som strandet på Sotra, verden rundt. Dette var på en måte starten på På(fyll). Dette var også året mange stilte seg spørsmålet: “Hvordan kan vi gjøre noe for å forebygge dette i fremtiden?”. Sammen med Æra og Bakken & Bæck, utviklet vi det som i dag er På(fyll).

Orkla Home & Personal Care begynte da å se på hvordan de kunne bygge en tjeneste for å redusere engangsbruken av plast fra deres ståsted. Det begynte med 9 husholdninger,som fikk levert en forenklet versjon av tjenesten. Etter en del testing fant vi ut at her var det potensiale og ville satse.

Bård og våre På(fyll)-beholdere

Dette er bare begynnelsen

Tidlig i 2022 lanserte På(fyll) en pilotversjon med 100 husholdninger i Norge. Erfaringene fra løpende dataanalyse og innsikt gjorde oss i stand til å videreutvikle og forbedre tjenesten underveis, og høsten 2023 var vi klare til å skalere opp tjenesten til et bredere marked. Nå er vi endelig godt i gang, men vi skal kontinuerlig forbedre alle aspekter ved På(fyll) og utvide med flere produkter til husholdningen.

På(fyll) er et resultat av samarbeid mellom eksperter fra ulike felt, inkludert markedsforståelse, merkevarebygging, innovasjon, bærekraft, industridesign, strategi og ingeniørfag. Alt for å gjøre hverdagen din enklere og samtidig hjelpe deg å redusere bruken av engangsplast.

Hjelp til å ta mer miljøvennlige valg

På(fyll) er en sirkulær påfyllingstjeneste som hjelper deg å redusere mengden plastavfall hjemme, samtidig som du aldri går tom for husholdningsartiklene du trenger hver dag. Vi leverer produktene hjem til deg i spesiallagde og gjenbrukbare beholdere, og henter dem når du trenger påfyll.

Aldri tom for produkter du bruker hver dag

Målet var å tilby en sirkulær tjeneste som gjør det enklere for deg å redusere mengden plastavfall, og gjøre hverdagen deres enklere fordi de får én ting mindre å tenke på: Alltid ha tilgang til kjente husholdningsprodukter som for eksempel OMO, Zalo, Lano og Klar hjemme.

Produkter

 • Håndsåpe - klar
  Håndsåpe
  kr 131,40
  klar
  0,15 NOK/ml
 • Dusjsåpe - klar
  Dusjsåpe
  kr 139,70
  klar
  0,16 NOK/ml
 • Tøyvask - klar
  Tøyvask
  kr 194,40
  klar
  0,10 NOK/ml
 • Tøyvask - OMO
  Tøyvask
  kr 190,40
  OMO
  0,10 NOK/ml
 • Oppvaskmiddel - zalo
  Oppvaskmiddel
  kr 106,90
  zalo
  0,12 NOK/ml
 • Håndsåpe - lano
  Håndsåpe
  kr 99,00
  lano
  0,11 NOK/ml
 • Kjøkkenspray - klar
  Kjøkkenspray
  kr 132,60
  klar
  0,15 NOK/ml
 • Oppvaskmiddel - klar
  Oppvaskmiddel
  kr 97,10
  klar
  0,11 NOK/ml
 • MILO Original Tøyvask - MILO
  MILO Original Tøyvask
  kr 173,20
  MILO
  0,09 NOK/ml

Andre artikler

 • Sirkulær økonomi er løsningen
  Sirkulær økonomi er løsningen
  Bærekraft
 • Bård
  Bård
  Om På(fyll)
 • Hvordan funker det?
  Hvordan funker det?
  Hva er På(fyll)

Gratis frakt på bestillinger over 349 NOK